En svensk acappella-blogg ser dagens ljus

”Äntligen!” – som Gert Fylking säkert ironiskt utbrustit om han överhuvudtaget hade intresserat sig för acappella-världen.

Hösten 2003 startade jag VokalForum som en mötesplats för svenska vokalgrupper och i november samma år skickade jag ut det första nyhetsbrevet som med åren fick en sändlista på över 500 acappella-intresserade.

Över åren knöts det kontakter, tipsades om skivor och konserter och mycket mer. Men det blev samtidigt trögare och trögare för mig att samla in information och skicka ut nyhetsbrev, och forumet har inte nått den kritiska massa med bidragande användare för att det ska bli någon riktig aktivitet där (även om det fortfarande används som anslagstavla).

Samtidigt har jag lidit av att få höra om så många kul saker som händer och inte ha något sätt att dela med mig av den kunskapen, så därför har jag nu stöpt om acappella.se till att bli en blogg där jag slipper samla ihop material till nyhetsbrev och istället kan posta precis när behovet finns. Dessutom startar jag parallellt en Facebook-sida, så att de som vill kan ta till sig det som skrivs den vägen, och sprida det vidare.

Hör ni ploppen från champagne-korkarna? Premiär!

Det här är min första regelrätta blogg, så det ska bli väldigt spännande att se vart det här tar vägen! För att inte premiären skulle bli senarelagd har jag inte lagt ned så mycket tid jag egentligen önskat på att fixa till en snygg stil på bloggen med logotyp och andra grejor – men det får komma med tiden! (kanske finns det någon WordPress-kunnig därute som vill ge en hjälpande hand?)

Även om det var nästan 18 månader sedan det senaste – och sannolikt sista – nyhetsbrevet skickades ut så dimper det fortfarande ner nyhetstips i brevlådan, och det hoppas jag det ska göra även i fortsättningen. För även om jag har hyfsad koll är det långt i från heltäckande, så hör gärna av er till joakim.skog@acappella.se om det är något som ni tycker ska tas upp här. Kommande konserter, tips om skivor (egna, såväl som andras) och vad det nu kan vara – allt är av intresse! Jag kommer också erbjuda gratis annonsutrymme här för de av er som vill göra reklam för skivor och konserter, vilket jag berättar mer om när det fungerar.

Hoppas nu det finns några svenska acappella-intresserade kvar ”out-there”! Hallå? Är ni där?

PS. Enklaste sättet att hålla sig ajour med vad som händer på bloggen är att ”Gilla” vår Facebook-sida, så kila över till http://www.facebook.com/acappella.se på en gång och ge tummen-upp! DS.

Det här inlägget postades i allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>