November 2003

För drygt en månad startade VokalForum – en samlingsplats för medlemmar i vokalgrupper, blivande medlemmar i vokalgrupper och folk som bara är intresserade av genren i allmänhet utan att för den delen vara direkt aktiva.

Sedan dess har 25 användare registererat sig, men med över 300 besökare sedan 23 september och 7 besök i snitt dagligen är publiken sannolikt mycket större.

Jag är övertygad om att det finns massor av kreativa, spännande och kul idéer om hur vi ska kunna få ännu mer folk till våra konserter, hitta ny repertoar, fnula med konsertupplägg, workshops, med mera.

Inom kort kommer VokalForum att flytta till en ny domän: www.acappella.se, och dessutom ingå i ett större sammanhang. I början av november blev jag ombedd att bli CASA ambassadör för Sverige. CASA står för Contemporary Acappella Society och är en världsomspännande organisation som syftar att sprida glädjen och kunnandet om acappella.

Jag hoppas kunna återkomma med mer specifika mål med min uppgift, men det här är några saker jag kommer att börja arbeta för:

· Skapa och hålla kontakt med vokalgrupper och ensembler från hela Sverige
· Hjälpa till att koppla samman grupper med organisatörer
· Organisera vokalgruppskonserter, workshops och varför inte fester
· Försöka få uppmärksamhet runt genren i media

På acapella.se ska inte bara VokalForum återfinnas, utan där ska även finnas en välmatad länksamling med pekare till såväl grupper och annan information som kan vara matnyttig, t ex tävlingar, festivaler, organisaörer, osv. Vidare kommer nyheter från vokalgruppsvärlden presenteras och det kommer också att finnas ett kalendarium där alla svenska och utländska vokalgrupper kan få anmäla kommande konserter, workshops och vad det nu kan vara.

Detta kommer att gradvis växa fram och någongång under våren planerar jag och Peder från the Real Group en rejäl vokalgruppsfest där vi ska försöka få dit så många som möjligt för att träffas och klämma lite på varandra.

Håller er au jour med vad som händer genom att registrera er på VokalForum (http://www.goka.org/) och häng sedan med när vi flyttar till acappella.se.

Jag är oerhört nyfiken på vart det här kan ta vägen, och det ska bli väldigt spännande att arbeta för att få svenska vokalgrupper att få ännu störe möjligheter att utvecklas! Jag kommer behöva hjälp, så alla ni där ute med idéer och möligheter: hör av er så pratar vi!

Mvh Joakim


Teknikern, producenten och CASA styrelseledamoten Bill Hare värvar Joakim till CASA


Idea of North konserterar!

Måndag 10/11 kl 20.00 inleder Idea of North sin första Europa-turné någonsin med en spelning på Fasching. Som support har de valt två Stockholmsbaserade grupper, nämligen VeryEight och Vocation.

Missa inte detta utmärkta tillfälle att få höra tre olika vokalgrupper på en enda kväll!

Besök Faschings hemsida för mer info om förköp.

Fler konserter

Vocation konserterar i Anskarskyrkan på Lidingö 16 november kl 16.

I Göteborg har vokalgruppen Grappa startat en acappella-klubb! På acappellakvalla.com finns programmet där vi just nu ser fram emot 3/12 då Bella a cappella och Klara vokalensemble uppträder på Bommens salonger.

Real Groups omistliga julkonserter går i år avstapeln 21, 22, 27 & 28 december i Konserthuset, Stockholm. Det är garanterat för bra för att missas.

Läs mer på deras hemsida!

Förrutom succéföreställningen Vanliga män, har Viba Femba också en julkonsert planerad i Eskilstuna 14/12. Läs mer på deras hemsida!

Gruppen Dejavi med hemvist i Stockholm konserterar 4, 5 och 6 december i Summit’s lokaler på Grev Turegatan.

VeryEight har en oemotståndligt pepparkaksdoftande julkonsert 16/12 på TeaterStudio Lederman.

Detta är är ett högst oregelbundet nyhetsbrev som jag skickar ut till de jag tror är intresserade. Sprid det gärna vidare till alla ni känner och som ni tror kan vara intresserade. Om ni vill hjälpa till med uppgifter till nästa nyhetsbrev får ni hemskt gärna höra av er till mig på joakim@goka.org. Vill ni inte ha fler nyhetsbrev är det samma adress ni skriver en rad till.

Ingen copyright, inga juridiska saker, bara musik och kul.