Mars 2008

The Real Acappella Festival i Västerås!

September 2008, det är då det händer! Närmare bestämt den 11/9 – 14/9. Då kommer Sveriges vokalgrupp nr. 1, The Real Group, att öppna dörrarna till Sveriges första vokalgruppsfestival! Under fyra dagar kommer Västerås Konserthus med Västmanlandsmusiken att vara värd för The Real A Cappella Festival.

The Real Group har bjudit in Finlands bästa vokalgrupp, Rajaton och Danmarks bästa rytmiska kör, Vocal Line. Tillsammans kommer dessa tre grupper att stå för aktiviteterna under festivalen. Dessutom kommer enskilda seminarieledare att inbjudas, bl.a. Jens Johansen från Danmark. Därtill kommer det andra konserterande vokalgrupper bl.a. Vocal Six och folkmusikgruppen Kongero. Det kommer att sjuda i Västerås Konserthus av sångarglädje!

Deltagarna erbjuds tre olika spår under festivalen: Anmälda vokalgrupper har workshops och föredrag anpassade till sig i intressanta ämnen, körer som vill lära sig sjunga i dessa genrer får speciella körverkstäder i detta, körledare som vill lära sig att arbeta med jazz och pop i sina körer erbjuds aktiviteter med sådan inriktning. Dessutom kommer det att bli master-classes för särskilt antagna vokalgrupper.

I Västerås Konserthus stora och lilla sal kommer konserter, både som lunch och kvällsmat att bjudas och de som inte är riktigt mätta än på den vokala musiken kan äntra scenen och underhålla på kvällarna alltmedan minglet är igång. Dagtid runt om på stan i varuhus och i kyrkor kommer deltagande vokalgrupper att få chans att sjunga för lokalbefolkningen.

- Vi vill skapa en inbjudande atmosfär för våra deltagare. Nyckeln till bra musicerande är inspiration och glädje men också lyckan att genomföra bra konserter och repetitioner. Vi vill förmedla lite av de tips och idéer som vi samlat på oss under vårt nära nog 25- åriga artistliv när det gäller att utveckla skapandet och samvaron i en vokalgrupp. Förutom sedvanliga workshops, när vi instruerar tillresta vokalgrupper, kommer vi bland annat att ha workshops för vocal percussion och en arrangerings-masterclass. Dessutom kommer var och en av artistgrupperna att ha en särskild session där de fördjupar sig lite extra i hur de jobbar, säger Peder Karlsson i The Real Group.

Vilka är välkomna då? Alla är välkomna till vår festival! Vokalgrupper, körsångare och körledare. Amatörer, proffs, unga, gamla, musikstuderande eller administratörer. Har du en sånggrupp så kom hit! Anmälan finns på webben. Vi vill ge Er en häftig festival med många nyttigheter och inspiration. Om ni inte vill sjunga själva är festivalen även öppen för allmänheten och biljetter till kvällskonserterna finns att köpa på Ticnet, säger festivalgeneralen Kella Næslund. Gå gärna in på festivalens hemsida för mer information. www.therealfestival.com.

Zero 8 in concert on April 17th, 2008!

Zero 8, a Stockholm-based men's chorus with "musical excellence" as their primary goal, started up one year ago under the leadership of Doug Harrington. This is their debut concert, which will feature world-class Barbershop music. Guests include:

  • The Ringmasters, (Zero 8's very own top-level quartet)
  • O. C. Times, (current world silver medalist men's Barbershop quartet from Los Angeles, CA)
  • The Growing Girls, (legendary female world champion Barbershop quartet from Rönninge)
And your Master of Ceremonies for the evening will be, none other than Anders Jalkéus (bass of The Real Group)

When: April 17th at 19:30
Where: Bromma Gymnasium's newly renovated auditorium
Ticket price: 200:-
Order info: contact Mikael Wikström at wicke@wicke.nu, Örjan Hedene at hedene@telia.com

Mammaledig

Johanna Nyström från norrländska Sävar har som bekant efterträtt Margareta Jalkeus i the Real Group. Johanna har tidigare varit vikarie vid tjejernas barnafödslar, men nu är hon själv gravid och får under våren Emma Nilsdotter från Vilhelmina som ersättare.
Emma har en solokarriär där hon bland annat gjort sköna skivan "Från mig till dig" samt gjort att Britney Spears låtit bättre än hon kanske förtjänar...
Extra kuriosa: Det är Emma som sjunger "Kalles klätterträd" tillsammans med Jojje Wadenius i den tecknade TV-serien från 70-talet!

Nästa nyhetsbrev

Det är mycket på gång just nu, så jag hoppas att nästa nyhetsbrev är klart för utskick redan strax efter påsk, dvs i början av april. Skicka in konserttips och andra nyheter så kommer de med då!

Mvh Joakim Skog

Triss i skivnytt

Man vet att det är vår och högtryck på acappellafronten när det kommer tre nya skivor inom loppet av några veckor...och fler skivor är på gång, men mer om det senare i vår.

Riltons Vänner är på gång med sin fjärde skiva som föregås av singeln "Vi bugar och ler" som redan nu finns för köp på Amazon och acaTunes. Lyssna på medley på deras hemsda - låter verkligen spännande!

Gabbahey har jobbat stenhårt med sitt första album som innehåller både covers och egna låtar. Skivan kommer vilken dag som helst från tryckeriet och i väntan på den finns ett medley på hemsidan som verkligen skapar förväntningar på skivan.

reSOUND! har spelat in en EP på fyra spår med egna och andras arrangemang. Anders Edenroth och Peder Karlsson från the Real Group har hjälpt till med produktionen och skivan finns för avlysning och köp på gruppens hemsida.

VocalBrand söker ny sångare
Vi är en av Sveriges bästa acappellagrupper och sjunger soul, pop och rock som ingen annan.
Vi söker en manlig sångare som trivs med att fronta som solist och dessutom är tonsäker ensemblesångare.
www.vocalbrand.se
info@vocalbrand.se
Ring Caroline Berg: 070 – 721 44 89


Saknade du något?
Konserter och nyheter som tas upp i nyhetsbrevet är endast reultatet av tips från er via mail, eller oprecist och godtyckligt surfande från vår sida. Om ni vill att er grupp ska omnämnas i nästa nyhetsbrev ökar chanserna för detta ofantligt mycket om ni skickar ett mail till oss på nyhetsbrevet@acappella.se. Nyhetsbrevet går ut till flera hundra prenumeranter, så det är en bra megafon ut i vokalgrupps-Sverige.

Tidigare nyhetsbrev
Juni 2007
Mars 2007
November 2006
April 2006
November 005
Juli 2005
Oktober 2004
Mars 2004
November 2003

Vill du inte ha fler nyhetsbrev?
Skriv en rad till oss, så tar vi bort din adress från listan.

Vad är VokalForum?
VokalForum startade hösten 2003 för att vara en virtuell samlingsplats för vokalgrupper. Jag som startade blev ungefär samtidigt utnämnd till Sverige ambassadör i CASA - en världsomspännande ideell organisation som syftar till att ge stöd åt vokalgrupper, sprida kunskapen om genren och på alla tänkbara praktiska sätt finnas till hands. Vi hjälper gärna till med noter och arrangemang, förmedla kontakter mellan grupper, arrangera konserter, skapa uppmärksamhet runt evenemang, ge tips om festivaler och tävlingar att åka på, osv.
Mvh Joakim

Detta är är ett högst oregelbundet nyhetsbrev som jag skickar ut till de jag tror är intresserade. Sprid det gärna vidare till alla ni känner och som ni tror kan vara intresserade. Om ni vill hjälpa till med uppgifter till nästa nyhetsbrev får ni hemskt gärna höra av er på nyhetsbrevet@acappella.se.

Ingen copyright, inga juridiska saker, bara musik och kul.